Keresőoptimalizálás (SEO)

A keresőoptimalizálás (angolul: angolul search engine optimization, röviden SEO) nem mást, mint egy optimalizálási folyamat amely célja, hogy weboldalunk minél előkelőbb helyen szerepeljen egyes kulcsszavak vagy kifejezések keresésekor a keresőmotorok találati listájában. Tehát a SEO egy olyan eszköz, amivel elérjük a potenciális ügyfeleinket, vásárlóinkat.

Mennyire fontos, hogy a Google találati lista elején szerepeljünk?

Azon weboldalak melyek nem találhatóak meg a Google találati listában értékes látogatókat és velük vásárlókat veszítenek, a weboldal mintha nem is létezne. Viszont a találati listák első helyezettjei olyan verseny előnyre tesznek szert a konkurenseikkel szemben, ami behozhatatlan. A keresőoptimalizálás segít, hogy az általunk meghatározott és fontosnak vélt kifejezésekre, kulcsszavakra a Google találati lista elején szerepeljünk.

Egy kereső optimalizált weboldallal, ha legfontosabb kulcsszavakra optimalizáltuk, akkor könnyedén elérhetjük vásárlóinkat. A felhasználók mielőtt megvásárolnak egy terméket vagy igénybe vesznek egy szolgáltatást előtte tájékozódnak a keresőoldalakon.

Miért a Google keresőoptimalizálás?

A hazai internetezők 98%-a a Google keresőt használja információ gyűjtésre, világ szinten pedig 85% a Google piaci részesedése. A Google ekkora fölényű térnyerése azzal magyarázható, hogy már az elindulásukkor a hasznos, jó minőségű tartalmakra helyezték a hangsúlyt.

A keresőoptimalizálás előnyei:

Költséghatékony: Nincs még egy olyan online csatorna, amely segítségével ilyen alacsony költséggel érhetünk el tényleges érdeklődőket.

Eredményes: A keresőoptimalizálás segítségével megsokszorozhatjuk weboldalunk látogatóinak számát.

Valódi látogatók és érdeklődők: A weboldalunkra ténylegesen azok a felhasználók látogatnak el akik érdeklődnek az általunk kínált szolgáltatásokra, termékekre.

Hosszútávú: Egy jól kereső optimalizált weboldal eredményei hosszútávon egyre stabilabbak és eredményesebbek lesznek.

A keresőoptimalizálás folyamata:

  • Kulcsszó elemzés
  • Konkurencia elemzés
  • Weboldal felépítés optimalizációja
  • Szövegírás
  • Helyezés vizsgálat
  • Havi riport készítés

Szeretnél több vásárlót weboldaladra?

A konkurencia valahogy mindig megelőz? Nem találnak rád az értékes látogatók? Kevés a vásárlód?

Ha a fenti kérdések közül legalább egyre igen a válaszod, akkor jó helyen jársz! Hitvallásunk, hogy segítsük vállalkozásod előre haladását. Hiszünk benne, hogy segítségünkkel számos új megrendeléssel gyarapodhat céged.